Mletý tataráček
19 min.
Ingredience
- 4plátkyVeka tuková
- Na ozdobu
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1kusCibule červená
- 4kusyokurky sterilizované
- Tataráček
- 250gramůHovězí svíčková
- 1kusŠalotka
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaHořčice Dijonská
- 2lžícekečup jemný Hellmann´s
- 1lžíceOmáčka Worcestr
- 0,5lžičkaOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
790 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
13 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
3 g
Cukr
168 mg
Postup přípravy
- 1Omytou a osušenou hovězí pravou svíčkovou pomeleme 2x na masovém strojku. Očistíme malou cibuli a pokrájíme ji velmi drobně.
- 2Pomleté maso v míse smícháme s 1 čerstvým žloutkem, solí, čerstvě pomletým kořením, pokrájenou cibuli, 1 lžičku hořčice, 2 lžícemi kečupu, 1/2 lžičky olivového oleje a 1 lžíci worcestrové omáčky.
- 3Z omyté snítky petrželky kudrnky setřepeme vodu a petrželku drobně pokrájíme a odložíme do misky. Očištěnou červenou malou cibuli nakrájíme na velmi tenké plátky.
- 4V toustovači opečeme dozlatova 4 krajíčky bílé veky. Na teplé krajíčky naneseme silnější vrstvy tataráčku, ozdobíme je červenou cibulkou, petrželkou, velmi malou sladkokyselou okurčičkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.