Mník po mlynářsku
35 min.
Ingredience
- 600gramůMník
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 80gramůMáslo čerstvé
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 600gramůBrambory pečené
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
17 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Filety z mníka nakrájíme na řízečky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
- 2Na pánvi rozehřejeme lžíci másla a řízečky osmažíme po obou stranách. Řízečky vyndáme z pánve a upravíme na talíře. Na pánev ke zbylému máslo přidáme ještě dvě lžíce másla, rozehřejeme a řízečky na talířích přelijeme. Nakonec pokapeme citronovou šťávou.
- 3Jako příloha jsou vhodné pečené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.