Moje pikantní bublanina s višněmi
40 min.
Ingredience
- 800gramůVišně
- 5kusůVejce slepičí
- 25gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřící prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 25gramůCukr moučkový
- Na posypání
- 1lžíceCukr moučka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
4 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Omyté višně vypeckujeme. Troubu si předehřejeme na 180°C.
- 2Čerstvá vajíčka rozklepneme, pečlivě oddělíme žloutky od bílků. Do mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a špetkou soli.
- 3V druhé míse utřeme žloutky s cukrem do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do žloutkové pěny postupně důkladně zamícháme mouku, pak do těsta zapracujeme tuhý sníh. Těsto vlijeme na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem. Celé těsto posypeme višňěmi a plech s těstem vložíme do trouby. Bublaninu pečeme přibližně 20 minut dozlatova.
- 4Upečenou bublaninu necháme vychladnout, před podáváním ji posypeme zlehka moučkovým cukrem, nakrájíme řezy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 12. 5. 2016
Moje pikantní bublanina s višněmi
Nemělo by tam být více cukru i mouky? Když to je množství na plech?