Moldavská zelená rajčata s česnekem
45 min.
Ingredience
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyCibule
- 1lžíceCeler - nať
- 2lžícePetržel - nať
- 6stroužkůČesnek
- 5lžicOlej rostlinný
- 150mililitrůVoda pitná
- 6kusůRajčata zelená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
137 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
8 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Větší zelená rajčata a oloupanou mrkev nakrájíme na tenká kolečka, nadrobno nasekáme cibuli, celerovou nať, petrželku a prolisujeme česnek.
- 2Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme rajčata, cibuli, mrkev a zelené natě, osmahneme, zalijeme horkou vodou a přikryté dusíme půl hodiny, podle potřeby ještě podléváme horkou vodou.
- 3Když rajčata změknou, přidáme utřený česnek, odstavíme z ohně a necháme asi půl hodiny rozležet.
- 4Podáváme studené jako přílohu k masu nebo samostatně jako salát, nebo předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.