Moldavská zelená rajčata s česnekem

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
137 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
8 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Větší zelená rajčata a oloupanou mrkev nakrájíme na tenká kolečka, nadrobno nasekáme cibuli, celerovou nať, petrželku a prolisujeme česnek.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme rajčata, cibuli, mrkev a zelené natě, osmahneme, zalijeme horkou vodou a přikryté dusíme půl hodiny, podle potřeby ještě podléváme horkou vodou.
  • 3
    Když rajčata změknou, přidáme utřený česnek, odstavíme z ohně a necháme asi půl hodiny rozležet.
  • 4
    Podáváme studené jako přílohu k masu nebo samostatně jako salát, nebo předkrm.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.