Monacký salát
23 min.
Ingredience
- 240gramůGrundle
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 50mililitrůVíno bílé
- 4kusyVejce slepičí
- 50mililitrůOcet vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
24 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
270 mg
Cukr
572 mg
Postup přípravy
- 1Rybky grundle vložíme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byly zcela ponořené, vodu osolíme a přivedeme k varu. Vaříme asi 8 minut, scedíme a necháme okapat.
- 2Vajíčka vaříme natvrdo asi 8 minut, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
- 3Grundle upravíme na dezertní talířky, na ně poklademe kostičky vajíček, zakapeme kvalitním olejem, octem, bílým vínem, osolíme a opepříme. Nakonec posypeme posekanými čerstvými bylinkami.
- 4Rybky podáváme dobře vychlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.