Mongolské jehněčí

240 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí filet nebo panenku nakrájíme po vláknu na 6 dlouhých hranolků, promícháme s jemně nasekaným zázvorem, sečuánským pepřem, solí, nasekanou jarní cibulkou, omáčkami, kořením a vínem.
  • 2
    Dáme do lednice min. na 2 hodiny. Přendáme na tepluvzdorný talíř,
  • 3
    zakryjeme a vaříme nad párou asi 2 hodiny. Maso musí být křehké.
  • 4
    Můžeme přilít vodu. Maso před podáváním zprudka opečeme a pokrájíme na malé kousky.
  • 5
    Podáváme na listech salátu, pokapané tmavou omáčkou. Ozdobíme tenkými proužky okurky a cibule, můžeme zabalit jako rolku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.