Mongolské jehněčí
240 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceOmáčka Hoisin
- 300gramůJehněčí maso
- 2lžičkyZázvor celý
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceVíno rýžové čínské
- 1lžičkaKoření pěti vůní
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1kusSalát hlávkový
- 1kusOkurka salátová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
9 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí filet nebo panenku nakrájíme po vláknu na 6 dlouhých hranolků, promícháme s jemně nasekaným zázvorem, sečuánským pepřem, solí, nasekanou jarní cibulkou, omáčkami, kořením a vínem.
- 2Dáme do lednice min. na 2 hodiny. Přendáme na tepluvzdorný talíř,
- 3zakryjeme a vaříme nad párou asi 2 hodiny. Maso musí být křehké.
- 4Můžeme přilít vodu. Maso před podáváním zprudka opečeme a pokrájíme na malé kousky.
- 5Podáváme na listech salátu, pokapané tmavou omáčkou. Ozdobíme tenkými proužky okurky a cibule, můžeme zabalit jako rolku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.