Moravská sladká omáčka z pravých švestek

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
101 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté zralé (až přezrálé) švestky rozpůlíme, vypeckujeme, pomeleme na masovém strojku (nebo pokrájíme na drobné kousky). Dáme je do kastrólu, přidáme k nim vodu, cukr, sůl, skořici, hřebíček a anýz. Pod pokličkou švestky za častého promíchání pomalu dusíme doměkka, až je z nich uvařená kašovitá omáčka.
  • 2
    Před koncem vaření vyjmeme koření, podle chuti omáčku dochutíme citrónovou šťávou, připadně i cukrem, propasírujeme ji přes síto a podáváme ji jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.