Moravská sladká omáčka z pravých švestek
45 min.
Ingredience
- 600gramůŠvestky
- 100mililitrůVoda pitná
- 2lžíceCukr krupice
- 1lžičkaSkořice mletá
- 5kusůHřebíček
- 2špetkyAnýz mletý
- 1lžíceCitrónová šťáva
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
101 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Omyté zralé (až přezrálé) švestky rozpůlíme, vypeckujeme, pomeleme na masovém strojku (nebo pokrájíme na drobné kousky). Dáme je do kastrólu, přidáme k nim vodu, cukr, sůl, skořici, hřebíček a anýz. Pod pokličkou švestky za častého promíchání pomalu dusíme doměkka, až je z nich uvařená kašovitá omáčka.
- 2Před koncem vaření vyjmeme koření, podle chuti omáčku dochutíme citrónovou šťávou, připadně i cukrem, propasírujeme ji přes síto a podáváme ji jako přílohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.