Moravské flíčky
30 min.
Ingredience
- 300gramůTěstoviny flíčky
- 3litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůCibule
- 50gramůVepřové sádlo škvařené
- 500gramůZelí kysané
- 2lžičkyMajoránka čerstvá
- 200gramůMoravské uzené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
2 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V dostatečném množství osolené vody uvaříme flíčky, scedíme a necháme okapat.
- 2V kastrolu na sádle osmažíme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájené moravské uzené maso. Vše promícháme s kysaným zelím a prohřejeme. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Na talíře rozdělíme uvařené flíčky, do středu upravíme připravenou směs, posypeme čerstvou majoránkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.