Moravské krůtí medailonky
25 min.
Ingredience
- 800gramůKrůtí prsa
- 1lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
23 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
26 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Krůtí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na menší plátky, které naklepeme, potřeme olejem, pokapeme citronovu šťávou, opepříme a osolíme. Medailonky pak obalíme postupně v mouce a vejcích rozšlehaných s pivem.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, maso na něm z obou stran opečeme doměkka a podáváme nejlépe s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.