Moravské telecí závitky

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
23 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
20 mg
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme, osolíme a obalíme v mouce. Na každé maso položíme plátky šunky a sýra, maso zabalíme do závitků a převážeme pevnou nití.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olej, závitky v něm ze všech stran prudce opečeme, pak přilijeme pivo s trochou vody a dusíme přikryté poklicí, až jsou měkké. V průběhu dušení je občas obrátíme, podle potřeby přilijeme vodu.
  • 3
    Měkké závitky vyjmeme, odstraníme z nich nitě a podáváme s vařenou rýží přelité šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.