Moravské vepřové kotlety na pivě
30 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 1,5decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1,5decilitryVoda pitná
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
19 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
20 mg
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřové kotlety omyjeme a osušíme, na několika místech nařízneme, mírně je z obou stran naklepeme, opepříme, osolíme a obalíme v mouce.
- 2V pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm prudce z obou stran orestujeme. Pak je podlijeme pivem a přikryté dusíme, až změknou. Během dušení je můžeme obrátit a podle potřeby přiléváme vodu.
- 3Měkké kotlety vyjmeme z pánve a v šťávě rozmícháme máslo. Kotlety vrátíme zpět, prohřejeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.