Moravské vepřové kotlety na pivě

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
19 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
20 mg
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové kotlety omyjeme a osušíme, na několika místech nařízneme, mírně je z obou stran naklepeme, opepříme, osolíme a obalíme v mouce.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm prudce z obou stran orestujeme. Pak je podlijeme pivem a přikryté dusíme, až změknou. Během dušení je můžeme obrátit a podle potřeby přiléváme vodu.
  • 3
    Měkké kotlety vyjmeme z pánve a v šťávě rozmícháme máslo. Kotlety vrátíme zpět, prohřejeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.