Moravský guláš se zelím
110 min.
Ingredience
- 300gramůCibule
- 1600gramůZelí hlávkové bílé
- 750gramůHovězí maso přední
- 200gramůTuk
- 900gramůBrambory
- 2gramyKmín celý
- 30gramůSůl
- 500mililitrůVoda pitná
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
26 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na kostky.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmažíme ji na tuku dorůžova a přidáme mletou papriku a kmín. V tomto základu opečeme maso.
- 3Potom přidáme rajčatový protlak, sůl, zalijeme trochou vlažné vody a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení podléváme podle potřeby teplou vodou.
- 4Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou a krátce osmahneme. Zalijeme vlažnou vodou, dobře promícháme a povaříme.
- 5Do připravené šťávy přidáme brambory nakrájené na drobné kostky a očištěné hlávkové zelí, nakrájené na nudličky.
- 6Nakonec vše podusíme, vložíme maso, podle chuti přisolíme a ještě povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.