Moravský kapr
55 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 0,5decilitrOlej stolní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 600gramůKapr obecný
- 3kusyVejce slepičí
- 50gramůSýr Moravský bochník 45%
- 200gramůŠunka dušená
- 300gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
57 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
335 mg
Postup přípravy
- 1Mraženou zeleninu chvíli povaříme v osolené vodě.
- 2Kapra zbaveného kůže opečeme na másle, vykostíme a nakrájíme na kousky. Přidáme mletou šunku (nebo uzené maso), vařenou zeleninu, vejce, kyselou smetanu a podle chuti sůl. Vše dobře promícháme.
- 3Směs vložíme do olejem vymaštěné zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme v troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.