Moravský vrabec

110 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
37 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
466 mg
Cukr
873 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřový bůček opláchneme a zbavíme žeberních kostí. Vepřovou plec opláchneme a spolu s bůčkem nakrájíme na kousky, vložíme do pekáče, mírně osolíme, okmínujeme, posypeme cibulí nakrájenou na plátky a česnekem rozsekaným na drobno. Podlijeme trochou vody a za občasného přelévání výpekem a podlévání vodou upečeme doměkka a dozlatova. Cibule a česnek se nesmí připálit.
  • 2
    Upečené maso vyjmeme, vydusíme šťávu-výpek na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, rozředíme vodou a rozmícháme. Vzniklou šťávu nejméně 20 minut vaříme.
  • 3
    Ke konci varu ji přisolíme, nakonec procedíme a krátce převaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 21. 10. 2015
Moravský vrabec
Jednoznačně palec nahoru. Klasické a známé jídlo podávané se zelím a knedlíkem.