Mornay z candáta
50 min.
Ingredience
- omáčka
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300mililitrůVývar rybí
- 1000gramůCandát obecný
- 1lžičkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 750gramůBrambory vařené ve slupce
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
36 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Smetanu rozkvedláme se žloutky, rozehřátým máslem, hladkou moukou a nastrouhaným sýrem. Vše zahřejeme ve vodní lázni do zhoustnutí, osolíme, opepříme a zředíme vývarem.
- 2Omyté a osušené porce candáta osolíme a povaříme v mírně osolené vodě 10 minut. Potom z porcí stáhneme kůži, vykostíme je a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Obložíme uvařenými, oloupanými bramborami a zalijeme připravenou omáčkou.
- 3Pokrm pečeme v rozpálené troubě 10-15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.