Mornay z candáta

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
621 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
36 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smetanu rozkvedláme se žloutky, rozehřátým máslem, hladkou moukou a nastrouhaným sýrem. Vše zahřejeme ve vodní lázni do zhoustnutí, osolíme, opepříme a zředíme vývarem.
  • 2
    Omyté a osušené porce candáta osolíme a povaříme v mírně osolené vodě 10 minut. Potom z porcí stáhneme kůži, vykostíme je a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Obložíme uvařenými, oloupanými bramborami a zalijeme připravenou omáčkou.
  • 3
    Pokrm pečeme v rozpálené troubě 10-15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.