Mořská štika dušená na pivu s pórkem

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
17 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybí filety okmínujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme alespoń 30 minut uležet.
  • 2
    Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Sterilované kapie necháme okapat a potom je nadrobno nakrájíme.
  • 3
    Uleželé porce ryby obalíme moukou, nakrájíme je na kousky a osmažíme ze všech stran v pánvi na rozehřátém másle. Do pánve přidáme nakrájený pórek a prolisovaný česnek, vše promícháme a krátce osmažíme. Potom přilijeme pivo s trochou vody a přikryté poklicí dusíme, až je vše měkké. Během dušení občas směs v pánvi promícháme a podle potřeby přilijeme vodu.
  • 4
    Když je maso měkké, přidáme k němu nakrájené kapie, dochutíme solí, promícháme, necháme ještě krátce prohřát a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.