Mořská štika dušená na pivu s pórkem
35 min.
Ingredience
- 800gramůMořská štika - filety
- 1lžičkaSůl
- 2kusyPórek
- 3stroužkyČesnek
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaKmín mletý
- 3kusyKapie
- 2decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
17 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Rybí filety okmínujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme alespoń 30 minut uležet.
- 2Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Sterilované kapie necháme okapat a potom je nadrobno nakrájíme.
- 3Uleželé porce ryby obalíme moukou, nakrájíme je na kousky a osmažíme ze všech stran v pánvi na rozehřátém másle. Do pánve přidáme nakrájený pórek a prolisovaný česnek, vše promícháme a krátce osmažíme. Potom přilijeme pivo s trochou vody a přikryté poklicí dusíme, až je vše měkké. Během dušení občas směs v pánvi promícháme a podle potřeby přilijeme vodu.
- 4Když je maso měkké, přidáme k němu nakrájené kapie, dochutíme solí, promícháme, necháme ještě krátce prohřát a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.