Mořská štika na česneku
35 min.
Ingredience
- 600gramůMořská štika - filety
- 4stroužkyČesnek
- 4lžíceMouka pšeničná hladká
- 2lžícePaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1kusCitrony
- 3lžíceOlej olivový
- 1,5decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
6 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
153 mg
Postup přípravy
- 1Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a v misce utřeme se solí.
- 2Plátky ryby omyjeme studenou vodou, osušíme a z obou stran osolíme.
- 3Mouku smícháme s mletou paprikou a obalíme v ní rybí filety.
- 4V pánvi rozehřejeme olej a ryby v něm prudce z obou stran opečeme. Potom do pánve přidáme prolisovaný česnek, přilijeme pivo a trochu vody, přikryjeme poklicí a dusíme, až je maso měkké.
- 5Měkké filety v pánvi pokapeme citronovou šťávou, rozdělíme na talíře a podáváme s kolečkem citronu a vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.