Mořská štika s ananasem na kari
40 min.
Ingredience
- 10gramůKari koření
- 500gramůAnanas
- 400mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 200mililitrůVíno bílé
- 40mililitrůOlej olivový
- 600gramůMořská štika - filety
- 5kusůChilli paprička
- 60mililitrůCitronová šťáva
- 40gramůKoriandr čerstvý
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř bílý
- 80gramůCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
24 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Očištěné ananasy nakrájíme na malé kostičky. Rybí maso nakrájíme na proužky a vložíme do marinády z citrónové šťávy, kari, soli a pepře. Necháme asi hodinu odležet, opečeme za občasného zamíchání na olivovém oleji, po 3 minutách vyjmeme a necháme v teple. V téže pánvi krátce opečeme nadrobno nasekanou cibuli a tenké proužky chilli papriček, přidáme ananas, podlijeme bílým vínem a krátce provaříme. Zalijeme smetanou, dochutíme a rozdělíme na talíře. Nahoru navrstvíme rybí proužky, posypeme koriandrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.