Mořské plody na červeném víně

60 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
13 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krevety omyjeme, sépie opláchneme a nakrájíme na kolečka. Obojí necháme okapat. Česnek prolisujeme a také odložíme.
  • 2
    Rajčata necháme asi na 30 sekund spařit ve vroucí vodě, poté je oloupeme, odstraníme semínka a rajčata nakrájíme na kostičky.
  • 3
    Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na pánvi na rozehřátém oleji. Když cibulka zesklovatí, přidáme k ní krevety, sépie a nakládané mušle. Směs mořských plodů krátce osmahneme.
  • 4
    Přilijeme víno a vmícháme rajčata, rajčatový protlak, prolisovaný česnek, chilli a pepř. Za občasného míchání dusíme 15 minut.
  • 5
    Petrželovou nať nasekáme najemno. Když jsou mořské plody podušené, přimícháme k nim petrželku a pokrm ještě 3 minuty podusíme.
  • 6
    Podáváme rozložené na plátcích bagety a ozdobené kolečky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.