Mořské plody na červeném víně
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyRajčata
- 3lžíceOlej olivový
- 500gramůMušle v nálevu
- 170gramůKrevety tygří - loupané
- 255gramůSépie
- 160mililitrůVíno červené
- 1kusCitrony
- 1špetkaPepř cayenský
- 2lžícePetržel - nať
- 1kusBageta
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
13 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Krevety omyjeme, sépie opláchneme a nakrájíme na kolečka. Obojí necháme okapat. Česnek prolisujeme a také odložíme.
- 2Rajčata necháme asi na 30 sekund spařit ve vroucí vodě, poté je oloupeme, odstraníme semínka a rajčata nakrájíme na kostičky.
- 3Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na pánvi na rozehřátém oleji. Když cibulka zesklovatí, přidáme k ní krevety, sépie a nakládané mušle. Směs mořských plodů krátce osmahneme.
- 4Přilijeme víno a vmícháme rajčata, rajčatový protlak, prolisovaný česnek, chilli a pepř. Za občasného míchání dusíme 15 minut.
- 5Petrželovou nať nasekáme najemno. Když jsou mořské plody podušené, přimícháme k nim petrželku a pokrm ještě 3 minuty podusíme.
- 6Podáváme rozložené na plátcích bagety a ozdobené kolečky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.