Mořské plody na víně s citronovou trávou a kokosovou smetanou
40 min.
Ingredience
- 1,8kilogramyMušle slávky
- 450gramůŠkeble čerstvé
- 120mililitrůVíno bílé
- 1hrstCibulka jarní
- 2kusyCitronová tráva
- 6kusůLimetka kafrová
- 2lžičkyKari pasta
- 200mililitrůKokosová smetana
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePažitka česneková
- 1kusKoriandr celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
11 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z mušlí odstraníme vousy, omyjeme pod studenou vodou a kartáčkem očistíme. Stejným způsobem zpracujeme škeble. Odstraníme všechny poškozené nebo otevřené.
- 2Do hrnce vlijeme víno, přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku, nasekanou citronovou trávu a natrhané limetové lístky. Vmícháme kari pastu a zvolna vaříme do odpaření téměř všechny tekutiny. Poté vložíme mušle a škeble, zakryjeme a na silném ohni zprudka dusíme 5-6 minut. Všechny uzavřené lastury odstraníme.
- 3Ostatní vyjmeme děrovanou naběračkou a přemístíme na servírovací mísu. Zakryté poklicí uchováme teplé.
- 4Vývar scedíme do menšího hrnce přes síto vystlané plátýnkem a krátce povaříme. Tekutinu necháme zredukovat na cca 250 ml. Vmícháme kokosovou smetanu, nakrájený koriandr, osolíme a opepříme, dle chuti a krátce prohřejeme. Hotovou omáčkou přelijeme mořské plody, dozdobíme česnekovou pažitkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.