Mořské řasy Nori s ořecho-křenovou pomazánkou

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
29 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kešu oříšky a mandle namočíme večer do studené vody. Druhý den ořechy s mandlemi promyjeme v sítu pod studenou vodou, pokrájíme je a dáme do mixéru.
  • 2
    Sušené rajče nakrájíme na kousky. Oloupeme, omyjeme kousek křenu, nastrouháme ho a dáme do mixéru společně s rajčetem. Ještě směs dochutíme solí, pepřem, limetkovou šťávou, vodu a vše rozmixujeme na hustý krém.
  • 3
    Omyjeme si 2 čerstvé listy mladého mangoldu (asi70g), z kterých odkrojíme stonky. Červenou papriku kápii omyjeme, rozkrojíme na poloviny, odstraníme zrníčka i bílá žebra, pak kápii nakrájíme podélně na širší proužky. Malou mladou cuketku omyjeme a nakrájíme ji podélně na velmi tenké plátky.
  • 4
    Na bambusovou rohožku rozprostřeme 2 listy mořských řas Nori. Na ně položíme listy mangoldu tak, že okraje listů Nori budou splývat s okrajemi mangoldu. Na mangold poklademe po celé délce proužky papriky. Na papriku položíme plátky z cuketky. Na cuketku rozetřeme krém z oříšků, na něj rozložíme zelenou naklíčenou špaldu a klíčky munga.
  • 5
    Každý list Nori s náplní zabalíme pevně do tvaru závitku. Závitky ostrým nožem nakrájíme na stejně široké špalíčky. Poklademe je na talíře, posypeme je řeřichou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.