Mořské řasy Nori s ořecho-křenovou pomazánkou
25 min.
Ingredience
- Krém
- 50gramůOřechy Kešu
- 70gramůMandle
- 1kusRajčata sušená Bio
- 2lžíceKřen
- 2špetkySůl mořská
- 2špetkyPepř cayenský
- 1lžičkaLimetková šťáva
- 30mililitrůVoda pitná
- Na posypání
- Na závitky
- 2kusyŘasa Nori
- 70gramůMangold
- 1kusCuketa
- 100gramůŠpalda zelená
- 40gramůMungo klíčky
- 1kusPaprika červená
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
29 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kešu oříšky a mandle namočíme večer do studené vody. Druhý den ořechy s mandlemi promyjeme v sítu pod studenou vodou, pokrájíme je a dáme do mixéru.
- 2Sušené rajče nakrájíme na kousky. Oloupeme, omyjeme kousek křenu, nastrouháme ho a dáme do mixéru společně s rajčetem. Ještě směs dochutíme solí, pepřem, limetkovou šťávou, vodu a vše rozmixujeme na hustý krém.
- 3Omyjeme si 2 čerstvé listy mladého mangoldu (asi70g), z kterých odkrojíme stonky. Červenou papriku kápii omyjeme, rozkrojíme na poloviny, odstraníme zrníčka i bílá žebra, pak kápii nakrájíme podélně na širší proužky. Malou mladou cuketku omyjeme a nakrájíme ji podélně na velmi tenké plátky.
- 4Na bambusovou rohožku rozprostřeme 2 listy mořských řas Nori. Na ně položíme listy mangoldu tak, že okraje listů Nori budou splývat s okrajemi mangoldu. Na mangold poklademe po celé délce proužky papriky. Na papriku položíme plátky z cuketky. Na cuketku rozetřeme krém z oříšků, na něj rozložíme zelenou naklíčenou špaldu a klíčky munga.
- 5Každý list Nori s náplní zabalíme pevně do tvaru závitku. Závitky ostrým nožem nakrájíme na stejně široké špalíčky. Poklademe je na talíře, posypeme je řeřichou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.