Mořské slávky

15 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
30 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
360 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slávky dobře oškrábeme a očistíme, prasklé vyřadíme. Dáme do velké nádoby se studenou vodou a máčíme asi hodinu.
  • 2
    Ve větším hrnci přivedeme k varu víno a přidáme na jemno nakrájenou šalotku, utřený česnek a svazeček bylinek. Přidáme slávky, hrnec přiklopíme a vaříme 5 minut. Slávky mícháme, aby se skořápky otevřely. Vyndáme na mísu nebo do misek, vyřadíme ty, které se neotevřely.
  • 3
    Polovinu tekutiny z hrnce přecedíme do jiné nádoby, přilijeme smetanu a přivedeme k varu. Když omáčka lehce zhoustne, přidáme po kouscích máslo. Dochutíme, přidáme na jemno nasekanou petržel a omáčku nalijeme na slávky. Podáváme jako předkrm s bagetou nebo jako lehké hlavní jídlo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.