Mořské slávky
15 min.
Ingredience
- 430mililitrůVíno bílé
- 4kusyŠalotka
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 2lžícePetržel - nať
- 1000gramůMušle slávky
- 140mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
30 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
360 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Slávky dobře oškrábeme a očistíme, prasklé vyřadíme. Dáme do velké nádoby se studenou vodou a máčíme asi hodinu.
- 2Ve větším hrnci přivedeme k varu víno a přidáme na jemno nakrájenou šalotku, utřený česnek a svazeček bylinek. Přidáme slávky, hrnec přiklopíme a vaříme 5 minut. Slávky mícháme, aby se skořápky otevřely. Vyndáme na mísu nebo do misek, vyřadíme ty, které se neotevřely.
- 3Polovinu tekutiny z hrnce přecedíme do jiné nádoby, přilijeme smetanu a přivedeme k varu. Když omáčka lehce zhoustne, přidáme po kouscích máslo. Dochutíme, přidáme na jemno nasekanou petržel a omáčku nalijeme na slávky. Podáváme jako předkrm s bagetou nebo jako lehké hlavní jídlo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.