Mořský ďas a nákyp z cibule a pampelišky
35 min.
Ingredience
- 60gramůCibulka jarní
- 50gramůMaliny
- 3lžičkyOlej olivový
- 1špetkaTymián sušený
- 50gramůPampeliškové listy
- 150gramůMořský ďas
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 300mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
12 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maliny rozmixujeme s kapkou citronové šťávy.
- 2Stonky cibulek nařízneme, oddělíme několik listů a cca 2min je blanšírujeme ve vroucí osolené vodě.
- 3Zbylé části cibulek nakrájíme na plátky, pampelišky nasekáme nahrubo. Společně orestujeme na lžičce rozpáleného oleje, zakryjeme a 5min podusíme na mírném ohni. Ochutíme solí a slijeme vodu.
- 4Vymazanou formičku vyložíme cibulkovými listy, naplníme zeleninou a upěchujeme. Přesahující listy přehrneme dostředu a uchováme v teple.
- 5Rybu nakrájíme na plátky, potřeme olejem a několik minut z obou stran orestujeme na rozpáleném grilu.
- 6Dochutíme zbytkem oleje, solí a tymiánem, přemístíme na talíř, doplníme nákypem a mističkou malinové omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.