Mořský ďas na grilu
30 min.
Ingredience
- 500gramůMořský ďas
- 1lžičkaSůl
- 300gramůAnglická slanina
- 3kusyPaprika zelená
- 3kusyCibule červená
- 20gramůKoření na ryby
- 20gramůKřen
- 10krajícůVeka
- 10gramůOregano sušené
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
880 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
62 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Gril potřeme olejem (20 ml) a zahřejeme na vysokou teplotu. Dřevěné špejle a párátka namočíme do studené vody. Cibuli oloupeme a spolu s paprikou nakrájíme na větší kousky.
- 2Rybu opláchneme pod studenou tekoucí vodou, naporcujeme, každou porci potřeme olejem, osolíme, posypeme kořením a zabalíme do anglické slaniny, kterou spojíme ve vodě namočenými párátky a napichujeme na mokré dřevěné špejle. Napíchneme cibuli, rybu, papriku a tak pokračujeme až do spotřebování surovin.
- 3Připravené špejle naskládáme do středu rozehřátého grilu, okraje obložíme nakrájenou vekou, kterou pokapeme olejem, posypeme oreganem a spolu s rybou z každé strany opékáme asi 15 minut.
- 4Upečené porcujeme na talíře, přidáme nastrouhaný křen a opečené krajíce veky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.