Mořský ďas na zázvoru s houbami
35 min.
Ingredience
- 450gramůMořský ďas
- 1,5lžičkySůl mořská
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 1kusChilli paprička
- 50gramůZázvor celý
- 170gramůŽampiony čerstvé
- 5kusůCibule lahůdková
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceLibeček
- 1litrVoda pitná
- 250gramůNudle rýžové
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceSemínka slunečnicová loupaná
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2centilitrySherry brandy
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
17 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Filety z mořského ďasa omyjeme, osušíme, pokrájíme přibližně na 1 cm plátky. Osolíme je mořskou solí a pepřem 4 barev. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme ji na tenké nudličky. Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Malé žampiony očistíme, omyjeme a osušíme. Pak je nakrájíme na tenké plátky. Lahůdkovou cibuli omyjeme a pokrájíme na kroužky. Petrželovou nať s libečkem omyjeme a drobně pokrájíme.
- 2V hrnci uvaříme 1 litr vody. Vsypeme tenké rýžové nudle a necháme je pod pokličkou odstát 4-5 minut (podle návodu). Pak je scedíme.
- 3Ve woku rozpálíme olej s máslem, na něm zprudka orestujeme dozlatova plátky ryby - restujeme jen 1-2 minuty. Rybu vyjmeme, na omastek dáme 3 lžíce loupaných slunečnicových semínek s chilli papričkou a plátky žampionů, restujeme 1-2 minuty a opatrně vše vyjmeme a odložíme k rybě.
- 4Na omastek přidáme 1 lžíci másla, na kterém zpěníme cibuli s česnekem, libeček a zázvor. Vše postupně smažíme další 2-3 minuty. K cibuli vrátíme rybu s česnekem, chilli, semínka i žampiony. Směs dobře promícháme, ochutíme sójovou omáčkou, Sherry Brandy, povaříme asi 1 minutu, promícháme s nudlemi, petrželkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.