Mořský ďas na zázvoru s houbami

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
17 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety z mořského ďasa omyjeme, osušíme, pokrájíme přibližně na 1 cm plátky. Osolíme je mořskou solí a pepřem 4 barev. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme ji na tenké nudličky. Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Malé žampiony očistíme, omyjeme a osušíme. Pak je nakrájíme na tenké plátky. Lahůdkovou cibuli omyjeme a pokrájíme na kroužky. Petrželovou nať s libečkem omyjeme a drobně pokrájíme.
  • 2
    V hrnci uvaříme 1 litr vody. Vsypeme tenké rýžové nudle a necháme je pod pokličkou odstát 4-5 minut (podle návodu). Pak je scedíme.
  • 3
    Ve woku rozpálíme olej s máslem, na něm zprudka orestujeme dozlatova plátky ryby - restujeme jen 1-2 minuty. Rybu vyjmeme, na omastek dáme 3 lžíce loupaných slunečnicových semínek s chilli papričkou a plátky žampionů, restujeme 1-2 minuty a opatrně vše vyjmeme a odložíme k rybě.
  • 4
    Na omastek přidáme 1 lžíci másla, na kterém zpěníme cibuli s česnekem, libeček a zázvor. Vše postupně smažíme další 2-3 minuty. K cibuli vrátíme rybu s česnekem, chilli, semínka i žampiony. Směs dobře promícháme, ochutíme sójovou omáčkou, Sherry Brandy, povaříme asi 1 minutu, promícháme s nudlemi, petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.