Mořský ďas s humrovou omáčkou
60 min.
Ingredience
- Humrová omáčka
- 250mililitrůHoubový vývar
- 500mililitrůBešamel
- 75gramůHumr
- 1gramPepř černý mletý
- 1gramSůl
- 250mililitrůVývar rybí
- 1gramPaprika mletá sladká
- 50gramůMáslo čerstvé
- 12mililitrůCitronová šťáva
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 800gramůMořský ďas
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
38 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
488 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Humra uvaříme ve vodě, rybí i houbový vývar promícháme v kastrolu a přivedeme k varu. Následně vaříme tak dlouho, dokud se polovina nevypaří, vzniklou tekutinu zahustíme bešamelem a chvíli povaříme. nakonec přelijeme přes síto, aby omáčka byla hladká. Nyní uvařené humří maso rozmixujeme do hladka a promícháme s omáčkou. Nakonec v omáčce necháme rozpustit máslo a promícháme s na kostičky nakrájenou paprikou, vše podle chuti osolíme, opepříme.
- 2Naporcovaného mořského ďasa osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, na rozpuštěném másle orestujeme z každé strany 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.