Mořský ďas s humrovou omáčkou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
38 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
488 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Humra uvaříme ve vodě, rybí i houbový vývar promícháme v kastrolu a přivedeme k varu. Následně vaříme tak dlouho, dokud se polovina nevypaří, vzniklou tekutinu zahustíme bešamelem a chvíli povaříme. nakonec přelijeme přes síto, aby omáčka byla hladká. Nyní uvařené humří maso rozmixujeme do hladka a promícháme s omáčkou. Nakonec v omáčce necháme rozpustit máslo a promícháme s na kostičky nakrájenou paprikou, vše podle chuti osolíme, opepříme.
  • 2
    Naporcovaného mořského ďasa osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, na rozpuštěném másle orestujeme z každé strany 5 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.