Mořský ďas s luštěninami
60 min.
Ingredience
- 100gramůHrách loupaný
- 60gramůCibule
- 600gramůMořský ďas
- 100gramůČočka červená
- 2kusyBobkový list
- 10gramůTymián čerstvý
- 60mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
18 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
636 mg
Postup přípravy
- 1Ve dvou mísách necháme bobtnat 12 hodin ve studené vodě hrách a čočku. Z ryby stáhneme kůži, vykrájíme z ní plátky, omyjeme je a nakrájíme na menší kusy. Oloupeme cibuli a pokrájíme. Omyjeme tymián, osušíme ho a nasekáme.
- 2Čočku a hrách scedíme a dáme odděleně do dvou hrnců. Do každého dáme půlku cibule a jeden bobkový list, zalijeme vše studenou vodou a uvedeme pomalu do varu. Oba druhy luštěnin vaříme na mírném plameni 30-40 minut a teprve ke konci vaření je osolíme. Scedíme je a dáme společně do mísy, přilijeme trochu vody, ve které se vařily, a 3 lžíce oleje, vše dobře promícháme.
- 3V nepřilnavé pánvi rozehřejeme zbývající olej s trochou tymiánu, přidáme pokrájené rybí maso a smažíme ho po obou stranách 3-4 minuty. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem. Luštěniny přemístíme na servírovací mísu, navrch dáme rybí maso, posypeme zbývajícím nasekaným tymiánem a hotový horký pokrm podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.