Mořský ďas s omáčkou pesto
35 min.
Ingredience
- 600gramůRajčata Cherry
- 8lžicPesto
- 600gramůMořský ďas
- 1lžičkaBazalka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
20 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 mg
Postup přípravy
- 1Rajčata rozpůlíme a v jedné vrstvě vložíme řeznou ranou navrch na dno zapékací misky.
- 2Z filetů mořského ďasa seškrábneme prsty tenkou šedou blanku. Pokud mají filety také kůži, položíme je kůží na pracovní plochu, na jedné straně zasuneme pod kůži nůž a téměř naplocho jemným řezáním ji odstraníme. Filety opláchneme a osušíme papírovými utěrkami.
- 3Rybu rozložíme na připravená rajčata v zapékací misce. Podle potřeby založíme tenké konce filetů dospod. Každý filet potřeme 4 lžícemi omáčky pesto (viz recept Linguine s pesto omáčkou).
- 4Vše důkladně přikryjeme alobalem (lesklou stranou dolů) a pečeme v předehřáté troubě na 230 °C asi 16-18 minut doměkka. Maso se musí zlehka oddělovat a z rajčat vznikne hustá omáčka.
- 5Pokrm podle chuti osolíme, opepříme a ozdobíme snítkami bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.