Mořský ďas s omáčkou pesto

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
20 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata rozpůlíme a v jedné vrstvě vložíme řeznou ranou navrch na dno zapékací misky.
  • 2
    Z filetů mořského ďasa seškrábneme prsty tenkou šedou blanku. Pokud mají filety také kůži, položíme je kůží na pracovní plochu, na jedné straně zasuneme pod kůži nůž a téměř naplocho jemným řezáním ji odstraníme. Filety opláchneme a osušíme papírovými utěrkami.
  • 3
    Rybu rozložíme na připravená rajčata v zapékací misce. Podle potřeby založíme tenké konce filetů dospod. Každý filet potřeme 4 lžícemi omáčky pesto (viz recept Linguine s pesto omáčkou).
  • 4
    Vše důkladně přikryjeme alobalem (lesklou stranou dolů) a pečeme v předehřáté troubě na 230 °C asi 16-18 minut doměkka. Maso se musí zlehka oddělovat a z rajčat vznikne hustá omáčka.
  • 5
    Pokrm podle chuti osolíme, opepříme a ozdobíme snítkami bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.