Mořský jazyk na červeném víně
35 min.
Ingredience
- 1000gramůMořský jazyk
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 4kusyPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 500mililitrůVíno červené
- 5gramůJíška instantní
- 50gramůCibule
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
20 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
414 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rybu dobře očistíme, černou kůži odřízneme a bílou kůži oškrábeme. Podél hřbetu rybu nařízneme, osolíme a opepříme i zevnitř.
- 2Pekáček vymažeme máslem a vložíme do něj rybu. Přisypeme cibuli pokrájenou na kolečka, posekanou petrželku, pár kuliček celého pepře a bobkový list.
- 3Podlijeme vínem a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě 12 až 15 minut.
- 4Rybu vyjmeme na oválný talíř, šťávu přecedíme přes sítko, zahustíme jíškou a vmícháme velkou lžíci čerstvého másla.
- 5Omáčkou rybu přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.