Mořský jazyk na červeném víně

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
20 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
414 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybu dobře očistíme, černou kůži odřízneme a bílou kůži oškrábeme. Podél hřbetu rybu nařízneme, osolíme a opepříme i zevnitř.
  • 2
    Pekáček vymažeme máslem a vložíme do něj rybu. Přisypeme cibuli pokrájenou na kolečka, posekanou petrželku, pár kuliček celého pepře a bobkový list.
  • 3
    Podlijeme vínem a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě 12 až 15 minut.
  • 4
    Rybu vyjmeme na oválný talíř, šťávu přecedíme přes sítko, zahustíme jíškou a vmícháme velkou lžíci čerstvého másla.
  • 5
    Omáčkou rybu přelijeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.