Mořský jazyk na citronovo-petrželkovém másle

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
20 g
Vláknina
110 mg
Cukr
39 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mořské jazyky (kusy o hmotnosti asi 350 g) zbavíme šupin, vykucháme, očistíme. Nůžkami odstřihneme všechny ploutve, po obou stranách 1 cm od kraje nařízneme. Připravené ryby dáme tmavou stranou na vymazaný plech, polijeme asi polovinou předem rozpuštěného másla, osolíme hrubou solí a opepříme. Rybu pečeme 15 minut v troubě na 200°C, než maso zbělá.
  • 2
    Druhou polovinu rozpuštěného másla, citronovou šťávu, nasekanou čerstvou petrželku a vypečenou šťávu z ryby za stálého míchání prohřejeme. Hotovou omáčku nalijeme na rybu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.