Mořský jazyk na citronovo-petrželkovém másle
40 min.
Ingredience
- 2lžičkySůl hrubozrnná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 75gramůMáslo čerstvé
- 1400gramůMořský jazyk
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
20 g
Vláknina
110 mg
Cukr
39 mg
Postup přípravy
- 1Mořské jazyky (kusy o hmotnosti asi 350 g) zbavíme šupin, vykucháme, očistíme. Nůžkami odstřihneme všechny ploutve, po obou stranách 1 cm od kraje nařízneme. Připravené ryby dáme tmavou stranou na vymazaný plech, polijeme asi polovinou předem rozpuštěného másla, osolíme hrubou solí a opepříme. Rybu pečeme 15 minut v troubě na 200°C, než maso zbělá.
- 2Druhou polovinu rozpuštěného másla, citronovou šťávu, nasekanou čerstvou petrželku a vypečenou šťávu z ryby za stálého míchání prohřejeme. Hotovou omáčku nalijeme na rybu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.