Mořský jazyk na grilu s tatarskou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 50mililitrůOlej olivový
- 600gramůChléb pšeničný (bílý)
- 1kusCitrony
- 900gramůMořský jazyk
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50mililitrůOmáčka rybí
- 300mililitrůOmáčka tatarská
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
722 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
40 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rybu očistíme, odřízneme černou kůži, bílou oškrábeme. Podél páteře rybu nařízneme od hlavy až k ocasu. Osolíme a opepříme i zevnitř, potřeme olivovým olejem a položíme na rozpálený gril. Grilujeme z obou stran a přitom rybu potíráme olejem. Kousky bílého chleba opečeme na grilu společně s rybou.
- 2Rybu dáme na oválný talíř, posypeme posekanou petrželkou, ozdobíme plátky citronu a podáváme s tatarskou omáčkou, do které můžeme přimíchat trochu rybí pikantní omáčky. Omáčku nalijeme do omáčníku. Opečený chléb servírujeme v košíku na pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.