Mořský jazyk na normandský způsob

95 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
9956 kcal
Bílkoviny
1255 g
Tuky
267 g
Sacharidy
413 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybu očistíme, zbavíme černé kůže, ostatní zbavíme šupin, hlavu šikmo odřízneme.
  • 2
    Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj rybu, přisypeme posekanou petrželku, cibuli pokrájenou na kolečka, sůl, pepř, bobkový list a vymačkáme půlku citronu.
  • 3
    Zalijeme vínem a vodou, pekáček zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem a dáme zapéct. Pečeme asi 15 minut.
  • 4
    Mezitím uvaříme slávky ve slané vodě, do které přidáme pokrájenou cibulku, posekanou petrželku a špetku pepře.
  • 5
    Zvlášť uvaříme 4 ústřice v osolené vodě. Obojí vaříme jen několik minut.
  • 6
    Žampiony nakrájíme na plátky a 2 minuty orestujeme na másle.
  • 7
    Upečenou rybu vyndáme z pekáčku, položíme na oválný talíř, šťávu z pekáčku smícháme s vývarem ze slávek, přecedíme přes sítko a necháme v hrnci vyvařit, až zbydou asi 2 decilitry tekutiny.
  • 8
    Lžíci másla a lžíci mouky spolu smícháme a vmícháme do omáčky. Povaříme 4 minuty, potom ještě přidáme 2 lžíce smetany a dva rozkvedlané žloutky. Omáčku dobře rozmícháme.
  • 9
    Rybu na talíři obložíme plátky žampionů, slávkami vyndanými z lastur a ústřicemi.
  • 10
    Vše přelijeme smetanovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.