Mořský jazyk na víně s krevetami
106 min.
Ingredience
- Postup
- 1,5kilogramyMořský jazyk
- 150mililitrůVíno červené
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2gramyPepř černý mletý
- 0,5gramSůl
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 10gramůKopr čerstvý
- Smetanová omáčka
- 120gramůŽampiony čerstvé
- 4kusyŠalotka
- 120gramůRajčata
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceSmetana ke šlehání
- 0,5gramSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo
- 150mililitrůMléko polotučné
- Těstoviny
- 6kusůCannelloni
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
18 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
683 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mořský jazyk propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme ho na menší plátky, které se budou moci svinout do roliček. Nakrájené plátky rybího masa poprášíme solí a pepřem, potřeme červeným vínem a svineme do roliček, které zajistíme párátkem, aby se nerozbalily. Rybí roličky rozložíme na pánev, zalijeme zbytkem červeného vína a rybí kousky ve víně povaříme asi 4 minuty. Po této době rybí závitky z pánve vybereme děrovanou naběračkou a odložíme je do dalšího zpracování na talíř.
- 2Vyloupané krevety uvaříme podle návodu na obale. Z rybích závitků odstraníme párátka a opatrně jimi vyplníme vařené a vychladlé těstoviny. Do těstovin ke kouskům ryb přidáme vařené, okapané krevety a trošku smetanové omáčky. Naplněné těstoviny rozložíme do zapékací mísy, zalejeme smetanovou omáčkou. Tento rybí pokrm pečeme v troubě, vyhřáté na 200°C, asi 20 minut.
- 3Cannelloni s rybím masem podáváme horké, ozdobené koprovými větvičkami, jako hlavní jídlo.
- 4Smetanová omáčka: Šalotku a rajčata nakrájíme nadrono. Žampióny očistíme a rozkrájíme na plátky. V kastrůlku, na rozehřátém másle opražíme nasekanou cibuli, ke které přisypeme plátky žampiónů a kousky rajčat. Směs promícháme, ochutíme rajčatovým protlakem, solí a pepřem. Omáčku pak zahustíme moukou tak, že mouku v omáčce důkladně promícháme. Pak do omáčky přimícháme ještě vinnou tekutinu z pánve, mléko a za stálého míchání povaříme asi 4 minuty. Nakonec omáčku zjemníme přilitím smetany.
- 5Těstoviny: Ve vroucí, osolené vodě uvaříme těstoviny cannelloni podle návodu na obale a vařené těstoviny scedíme a necháme okapat a vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.