Mořský jazyk po mlynářsku
45 min.
Ingredience
- 2lžíceCitronová šťáva
- 4lžícePetržel - nať
- 1lžíceCitronová kůra
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 800gramůMořský jazyk
- 200gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
44 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
401 mg
Cukr
146 mg
Postup přípravy
- 1Vykuchané, tmavé kůže zbavené mořské jazyky osušíme a oddělíme hlavy. Ryby osolíme a poprášíme moukou.
- 2Na pánvi rozehřejeme 150 g másla, vložíme jazyky kůží nahoru a z každé strany je osmahneme asi 4 minuty dozlatova. Ryby vyjmeme, dáme na nahřáté talíře, pokapeme je citronovou šťávou a posypeme petrželkou.
- 3Do pánve přidáme zbylé máslo a necháme je zhnědnout. Upečené jazyky máslem přelijeme a podáváme s citronovou kůrou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.