Mořský jazyk po mlynářsku

45 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
44 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
401 mg
Cukr
146 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykuchané, tmavé kůže zbavené mořské jazyky osušíme a oddělíme hlavy. Ryby osolíme a poprášíme moukou.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme 150 g másla, vložíme jazyky kůží nahoru a z každé strany je osmahneme asi 4 minuty dozlatova. Ryby vyjmeme, dáme na nahřáté talíře, pokapeme je citronovou šťávou a posypeme petrželkou.
  • 3
    Do pánve přidáme zbylé máslo a necháme je zhnědnout. Upečené jazyky máslem přelijeme a podáváme s citronovou kůrou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.