Mořský jazyk s aromatickým tatarákem z fenyklu
40 min.
Ingredience
- 500gramůFilé z mořského jazyka
- 250gramůJogurt bílý
- 40gramůZázvor celý
- 60mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 600gramůFenykl obecný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
815 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
41 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
61 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Fenykl očistíme, nakrájíme na kostičky a pokapeme šťávou vylisovanou z citronu. Přidáme trochu nastrouhané citronové kůry, polovinu oleje, špetku soli, trochu kopru, nastrouhaný zázvor a necháme cca 30min marinovat.
- 2Mezitím mořský jazyk nakrájíme na kostky a v páře podusíme 3-4min. Rozdělíme na talíře, ochutíme zbytkem oleje, solí a pepřem.
- 3Fenykl slijeme z marinády, promícháme s jogurtem a přidáme k rybě. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.