Mořský jazyk s krémovou okurkovou omáčkou
55 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 1kusOkurka salátová
- 2kusyŠalotka
- 4lžíceOcet vinný
- 4lžíceVíno bílé
- 2lžičkyEstragon
- 5lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 800gramůMořský jazyk
- 150gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
36 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Okurku oloupeme, rozkrojíme podélně, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké plátky. Dáme do cedníku, posypeme solí, promícháme a necháme hodinu uležet. Poté propláchneme a scedíme.
- 2V pánvi rozpustíme 125 g másla a krátce jej cca 3-4 min povaříme. Nesmí nám zhnědnout. Cedník vyložíme plátýnkem a nad miskou přes něj přecedíme přeškvařené máslo. To pak necháme odstát a vychladnout.
- 3Mezitím si připravíme omáčku. V pánvi rozpustíme zbytek másla, přidáme najemno nasekanou šalotku a restujeme, dokud nezesklovatí. Přidáme okurku, za stálého míchání restujeme dalších 10 min. Vmícháme ocet, víno a 5-8 min povaříme, až se tekutina zredukuje na cca 2 lžíce. Vmícháme smetanu a nasekaný estragon, krátce prohřejeme. Osolíme a opepříme.
- 4Mouku ochutíme solí a pepřem, obalíme v ní jednotlivé porce ryby. V pánvi rozpálíme přepuštěné máslo a filety v něm osmažíme z každé strany 3-5 min dozlatova. Po vyjmutí je osušíme papírovou utěrkou.
- 5Podáváme s okurkovou omáčkou a plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.