Mořský jazyk s krémovou okurkovou omáčkou

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
36 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Okurku oloupeme, rozkrojíme podélně, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké plátky. Dáme do cedníku, posypeme solí, promícháme a necháme hodinu uležet. Poté propláchneme a scedíme.
  • 2
    V pánvi rozpustíme 125 g másla a krátce jej cca 3-4 min povaříme. Nesmí nám zhnědnout. Cedník vyložíme plátýnkem a nad miskou přes něj přecedíme přeškvařené máslo. To pak necháme odstát a vychladnout.
  • 3
    Mezitím si připravíme omáčku. V pánvi rozpustíme zbytek másla, přidáme najemno nasekanou šalotku a restujeme, dokud nezesklovatí. Přidáme okurku, za stálého míchání restujeme dalších 10 min. Vmícháme ocet, víno a 5-8 min povaříme, až se tekutina zredukuje na cca 2 lžíce. Vmícháme smetanu a nasekaný estragon, krátce prohřejeme. Osolíme a opepříme.
  • 4
    Mouku ochutíme solí a pepřem, obalíme v ní jednotlivé porce ryby. V pánvi rozpálíme přepuštěné máslo a filety v něm osmažíme z každé strany 3-5 min dozlatova. Po vyjmutí je osušíme papírovou utěrkou.
  • 5
    Podáváme s okurkovou omáčkou a plátky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.