Mořský jazyk se slávkami
50 min.

Ingredience
- Ryba
- 400gramůMořský jazyk
- 30gramůŠalotka
- 80gramůChléb pšeničný (bílý)
- 15gramůPetržel kudrnka
- 150mililitrůVíno bílé
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,5kusCitrony
- Slávky
- 20kusůMušle slávky
- 300mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 20gramůCibule
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
9160 kcal
Bílkoviny
1232 g
Tuky
249 g
Sacharidy
399 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Slávky uvaříme ve slané vodě, do které přidáme kousek cibule, snítku petrželky a špetku pepře. Jakmile se všechny otevřou, odstavíme je z ohně, vyndáme je z lastur a udržujeme teplé v trošce vývaru.
- 2Rybu očistíme, odřízneme černou kůži, bílou zbavíme šupin a hlavu šikmo uřízneme.
- 3Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj osolenou a opepřenou rybu, nadrobno pokrájenou šalotku, vymačkáme na rybu půlku citronu, podlijeme vínem a vývarem ze slávek, vložíme do trouby a pečeme 15 minut. Rybu občas potíráme vlastním výpekem.
- 4Na talíř upravíme rybu, obložíme slávkami, posypeme posekanou petrželkou a podáváme s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.