Mořský jazyk se špenátem
50 min.
Ingredience
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 900gramůMořský jazyk
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 80gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůBešamel
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
21 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z mořského jazyka použijeme filety bez kůže a kostí. Filety osolíme, opepříme a usmažíme na pánvi s rozehřátým máslem. Podlijeme vínem a vodou, podusíme ještě minutu a odstavíme.
- 2Špenátové listy posekáme nahrubo, povaříme je ve slané vodě 2 minuty a následně je podusíme na lžíci másla ještě minutu.
- 3Do pekáčku vložíme špenátové listy i s máslem, ve kterém se dusily, na ně položíme rybí filety, zalijeme bešamelem, který jsme rozmíchali s vinnou šťávou z filetů, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.