Mořský jazyk se žampiony
50 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 600gramůMořský jazyk
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůVoda pitná
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 80gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 600gramůBrambory pečené
- 12gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
708 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
27 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
13 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rybu pečlivě očistíme, černou kůži odřízneme a bílou zbavíme šupin. Hlavu šikmo uřízneme a rybu naporcujeme.
- 2Pekáč vymažeme silnou vrstvou másla, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, posekanou petrželku, vložíme porce ryby, osolíme, opeříme, podlijeme vínem a vodou, zakapeme citronovou šťávou, pekáč zakryjeme a dáme zapéct. Pečeme asi 20 minut.
- 3Rybu vyjmeme z pekáče a upravíme na talíře. Do výpeku v pekáči přidáme 1 lžíci másla, 1 lžičku mouky, plátky žampionů, povaříme ještě 8 minut a stáhneme z ohně. Do omáčky opatrně vmícháme 2 žloutky a vzniklou omáčkou přelijeme porce ryby. Vhodnou přílohou jsou pečené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.