Mořský jazyk se zeleninou
40 min.
Ingredience
- 600gramůMořský jazyk
- 30gramůKarotka
- 30gramůCibule
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 70gramůMáslo čerstvé
- 10gramůPetržel kudrnka
- 200mililitrůVoda pitná
- 15mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
16 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
475 mg
Cukr
764 mg
Postup přípravy
- 1Rybu očistíme, zbavíme černé kůže, bílou kůži zbavíme šupin. Hlavu šikmo uřízneme a rybu naporcujeme.
- 2Do menšího hrnce vložíme karotku pokrájenou na kolečka, nadrobno pokrájenou cibuli, posekanou petrželku, osolíme, opepříme, přidáme dvě lžíce másla a hrnec zakryjeme. Přivedeme k varu a zeleninu podusíme 7 minut.
- 3Přilijeme vodu, přidáme porce ryby a vaříme 12 minut. Vývar se trochu odpaří.
- 4Porce ryby upravíme na talíře, do vývaru vmícháme lžíci másla a zakapeme citrónovou šťávou.
- 5Vývar přilijeme na talíře k rybě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.