Mořský jazyk se zeleninou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
16 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
475 mg
Cukr
764 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybu očistíme, zbavíme černé kůže, bílou kůži zbavíme šupin. Hlavu šikmo uřízneme a rybu naporcujeme.
  • 2
    Do menšího hrnce vložíme karotku pokrájenou na kolečka, nadrobno pokrájenou cibuli, posekanou petrželku, osolíme, opepříme, přidáme dvě lžíce másla a hrnec zakryjeme. Přivedeme k varu a zeleninu podusíme 7 minut.
  • 3
    Přilijeme vodu, přidáme porce ryby a vaříme 12 minut. Vývar se trochu odpaří.
  • 4
    Porce ryby upravíme na talíře, do vývaru vmícháme lžíci másla a zakapeme citrónovou šťávou.
  • 5
    Vývar přilijeme na talíře k rybě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.