Mořský jazyk v těstíčku
50 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 500gramůMořský jazyk
- 350gramůArtyčoky
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 200mililitrůMléko polotučné
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 400gramůKvěták
- 100mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
30 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Prosejeme mouku do mísy, ve středu uděláme důlek a dáme do něho špetku soli, mléko, žloutek a olej a postupně vymícháme vláčné těsto, to necháme hodinu odpočívat. Mezitím očistíme artyčoky, odřízneme z nich stonky a tvrdé vnější listy. Rozkrojíme je na poloviny, vyčistíme uvnitř a dáme do mísy se studenou vodou okyselenou citrónovou šťávou.
- 2Očistíme květák, rozkrájíme ho na růžičky, krátce povaříme v osolené vodě. Scedíme je a dáme stranou. Překrojíme rybí plátky podélně na poloviny, omyjeme je a osušíme utěrkou. Vmícháme opatrně do připraveného těstíčka sníh ušlehaný z bílku. Obalujeme postupně v těstíčku růžičky květáku a půlky scezených osušených artyčoků, smažíme je v dostatečném množství oleje, aby byly dozlatova. Vyjímáme je z pánve děrovanou lžící a pokládáme na savý kuchyňský papír.
- 3Pak obalíme v těstíčku pruhy rybího masa a po várkách je rovněž osmažíme po obou stranách dozlatova. Osmažené pokládáme na savý kuchyňský papír. Osmaženou zeleninu a osmažené rybí maso osolíme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.