Mořský jazyk zapečený v sýrové omáčce
100 min.
Ingredience
- 1kusBobkový list
- 5lžicMáslo čerstvé
- 2lžičkyHořčice v prášku
- 625mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaEstragon
- 25gramůSýr Parmezán
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusSalát římský
- 450gramůŠpenát listový čerstvý
- 4kusyRajčata
- 400gramůMořský jazyk
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5kusCibule
- 0,5kusCitrony
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
28 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku svaříme mléko s dvěma proužky citronové kůry, bobkovým listem, půlkou cibule nakrájené na plátky a estragonem. Poté mléko odstavíme a necháme půl hodiny odstát.
- 2V dalším hlubokém rendlíku vmícháme do rozehřátého másla mouku s práškovou hořčicí a vymícháme hladkou kaši. Do kaše zašleháme přecezené mléko (koření, cibuli, citronovou kůru nepoužijeme) a za stálého šlehání vaříme, dokud kaše nezhoustne. Poté odstavíme a vmícháme strouhaný sýr, sůl, pepř a ustrouhaný muškátový oříšek. Směs přikryjeme fólií.
- 3Ve vroucí osolené vodě půl minuty vaříme listy špenátu, poté špenát ihned propláchneme studenou vodou, necháme okapat a osušíme. Vařeným špenátem vyložíme velký pekáč, který jsme vytřeli máslem.
- 4Na špenát položíme stočené plátky ryby, které jsme osolili a opepřili. Narovnané rybí závitky zalijeme připravenou omáčkou a v troubě předehřáté na 200°C pečeme přibližně půl hodiny, dokud omáčka nezezlátne.
- 5Na talíře rozdělíme rybu i se špenátem, obložíme listy salátu a čtvrtkami rajčat. Hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.