Mořský okoun plněný badyánem
45 min.
Ingredience
- 1500gramůOkoun mořský
- 1lžíceZázvor celý
- 2lžíceVíno rýžové čínské
- 2lžičkyKoření pěti vůní
- 4kusyBadyán
- 4kusyCibulka jarní
- 1lžíceSójová omáčka
- 10mililitrůOlej sezamový
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
422 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
10 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
523 mg
Cukr
466 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou rybu podélně rozkrojíme na břiše a na hřbetě.
- 2Smícháme nasekaný zázvor s rýžovým vínem, kořením pěti vůní a směsí potřeme rybu. Necháme asi 1 hodinu marinovat.
- 3Badyán, nasekanou cibulku, sójovou omáčku a sezamový olej smícháme se špetkou soli. Směsí naplníme okouna a zabalíme jej do alobalu potřeného tukem.
- 4Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 20-25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.