Mořský okoun s celerovo-mátovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 8kusůLimetka
- 1kusCuketa
- 225gramůCeler bulvový
- 8lžicMáta
- 1lžíceOlej olivový
- 2kusyPórek
- 2lžíceKapary sterilované
- 600gramůOkouník mořský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
5 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
9 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1V páře vaříme 2 minuty oloupanou cuketu a 8 minut pórek (bílá část). Vedle si nastavíme troubu na 180°C.
- 2Rybí filety osolíme a opepříme z obou stran a rozložíme je na plech. Na každý filet dáme vrstvu na jemné plátky nakrájených limetek a na kolečka nakrájenou cuketu, posolíme a popepříme. Vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut, až je ryba propečená.
- 3Vedle v míse si připravíme salsu. Smícháme najemno nastrouhaný syrový celer, nadrobno nakrájené lístky máty a opláchnuté a okapané kapary. Přidáme limetkovou šťávu, olej, sůl a pepř, vše promícháme a necháme odležet.
- 4Servírujeme tak, že na každý talíř dáme do středu na jemné nudličky nakrájený pórek, položíme na něj upečený filet, polijeme ho 1 lžící salsy, kterou můžeme také naaranžovat i kolem na talíři.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.