Mořský okoun se salsou z pomerančů a čili

28 min.
Mexiko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
183 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
1 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelené čili opečeme na suché pánvi, až se na slupce objeví puchýře. Vložíme do igelitového sáčku, zavřeme a necháme 20 minut zapařit.
  • 2
    Z pomerančů nebo růžových grepů odřízneme nahoře a dole plátek, oloupeme a odstraníme bílou dužinu. Plátky vložíme do mísy.
  • 3
    Čili oloupeme, odřízneme stopky a vyjmeme semínka, dužinu jemně nakrájíme. Cibuli nakrájíme na jemné plátky, vše přidáme k pomerančům a lehce promícháme, okořeníme a dáme do chladu.
  • 4
    Plátky mořského okouna okořeníme. Pařák vyložíme papírem na pečení, necháme papír přečnívat po stranách, aby bylo možné rybu po uvaření snadno vyndat. Prázdný pařák dáme nad pánev s vodou a vodu přivedeme k varu. Rybu dáme v jedné vrstvě do pařáku, zakryjeme a vaříme 8 minut.
  • 5
    Podáváme ozdobené čerstvým koriandrem se salsou a zeleninovou přílohou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.