Mořský okoun se zázvorem a jarními cibulkami
80 min.
Ingredience
- 4lžíceOmáčka sojová světlá
- 5kusůCibulka jarní
- 2lžíceZázvor mletý
- 4lžíceKoriandr čerstvý
- 5lžičekOlej slunečnicový
- 4lžíceVývar rybí
- 350gramůRýže dušená
- 1kusLimetka
- 1lžičkaOlej sezamový
- 400gramůOkouník mořský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
7 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do velkého hrnce dáme vodu, nad její hladinu umístíme mísu vhodnou pro vaření v páře, do které jsme dali polovinu množství jarní cibulky a všechen zázvor a na to položili rybu omytou zvenčí i zevnitř studenou tekoucí vodou, osušenou papírovými utěrkami a potřenou polovinou sójové omáčky. Přiklopíme, přivedeme k varu a vaříme 10-12 minut v páře doměkka. Místo mísy je možno použít napařovací košíček.
- 2Rybu opatrně přeneseme na nahřátou mísu, na níž se bude ryba servírovat, a udržujeme v teple. Cibulku a zázvor, které jsme rovněž vařili v páře, nepoužijeme. Na rybu nasypeme zbývající jarní cibulku a koriandr a přelijeme směsí ze slunečnicového a sezamového oleje zahřátou na velmi vysokou teplotu.
- 3Smícháme zbývající sójovou omáčku s horkým rybím vývarem a touto směsí také přelijeme rybu. Servírujeme s klínky limety a v páře vařenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.