Mořský vlk s limetovým glazé a zeleninou
40 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaLimetková šťáva
- 1lžíceOmáčka sójová
- 50gramůOlej rostlinný
- 250gramůPórek
- 1kusCuketa
- 2kusyRajčata
- 1špetkaSůl
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSirup zázvorový
- 1kusMrkev kořen
- 50gramůMáslo čerstvé
- 600gramůMořský vlk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
30 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme glazé. Smícháme limetovou šťávu, zázvorovou šťávu, olivový olej, sójovou omáčku, ochutíme solí a pepřem a odložíme stranou.
- 2Poté nakrájíme najemnno česnek a mrkev a na pánvi s trochou rozpáleného oleje orestujeme. Vyjmeme, do pánve vložíme na půlkolečka nakrájený pórek a rovněž orestujeme. Vyjmeme, vložíme na plátky nakrájenou cuketu a orestujeme.
- 3Rozehřejeme máslo, filety osolíme, opepříme a opečeme, nejprve kůží dolů.
- 4Rajčata oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky.
- 5Připravené glazé prohřejeme.
- 6Na talíře rozdělíme orestovanou zeleninu, přidáme rajčata, navrch položíme rybu, přelijeme glazé a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.