Mořští ráčci s fazolkami a majoránkou
40 min.
Ingredience
- 800gramůKrevety tygří - loupané
- 1kusMrkev kořen
- 60gramůCeler řapíkatý
- 100gramůFazolky blanšírované
- 1kusBobkový list
- 60gramůMajoránka
- 100mililitrůVíno bílé
- 80mililitrůOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusFenykl sladký - hlíza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
25 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
9 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vyloupeme ocásky mořských ráčků, odstraníme černé střívko, omyjeme a osušíme. Mrkev oškrábeme. Očistíme celer. Očistíme fenykl, odřízneme košťál a vrchní tvrdé listy. Takto připravenou zeleninu omyjeme, mrkev pokrájíme na kolečka, celer na fenykl na kousky. Omyjeme fazolky a pokrájíme na kousky. Omyjeme majoránku a osušíme.
- 2Dáme do pánve celer a fenykl, přilijeme bílé víno, přidáme bobkový list a majoránku, vše zalijeme vodou. Uvedeme do varu, osolíme a 8-10 minut povaříme. Povaříme odděleně v osolené vodě 3 minuty fazolky a mrkev. Scedíme a dáme do pánve k fenyklu a celeru 3 minuty před koncem vaření. Nakonec přilijeme 3 lžíce oleje.
- 3Do pánve nalijeme zbývající olej a smažíme 2-3 minuty ocásky mořských ráčků, dokud mírně nezezlátnou. Osolíme, opepříme, přidáme k zelenině. Podáváme s fazolkami posypanými natrhanou natí fenyklu, kterou jsme uschovali.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.