Mousse z mrkve

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
519 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou, na kostičky nakrájenou mrkev, nasekanou šalotku a na kostičky nakrájený zázvor osmahneme v horkém oleji. Osolíme, osladíme a opepříme špetkou cayenského pepře. Dusíme, až se tekutina vsákne.
  • 2
    Vejce smícháme se msetanou, přidáme podušenou směs a vše rozmixujeme tyčovým mixerem. Nakonec vmícháme citronovou šťávu a nasekanou petržel.
  • 3
    Máslem vymažeme asi 6 vhodných formiček a směs do nich rozdělíme.
  • 4
    Formičky urovnáme do pekáče s horkou vodou tak, aby voda sahala jen do poloviny formiček.
  • 5
    V troubě vyhřáté na 170°C necháme pěnu tuhnout 40-50 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.