Mousse z mrkve
75 min.
Ingredience
- 400gramůMrkev kořen
- 1kusŠalotka
- 10gramůZázvor celý
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaPepř cayenský
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžícePetržel - nať
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
519 mg
Postup přípravy
- 1Oloupanou, na kostičky nakrájenou mrkev, nasekanou šalotku a na kostičky nakrájený zázvor osmahneme v horkém oleji. Osolíme, osladíme a opepříme špetkou cayenského pepře. Dusíme, až se tekutina vsákne.
- 2Vejce smícháme se msetanou, přidáme podušenou směs a vše rozmixujeme tyčovým mixerem. Nakonec vmícháme citronovou šťávu a nasekanou petržel.
- 3Máslem vymažeme asi 6 vhodných formiček a směs do nich rozdělíme.
- 4Formičky urovnáme do pekáče s horkou vodou tak, aby voda sahala jen do poloviny formiček.
- 5V troubě vyhřáté na 170°C necháme pěnu tuhnout 40-50 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.