Mozeček zapečený na lasturách II
60 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusSalát hlávkový
- 2kusySardelové řezy
- 1kusTelecí mozek
- 1kusPetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1kusCitrony
- 0,5šálekŽampiony čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
17 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Cukr
129 mg
Postup přípravy
- 1Mozeček očistíme, odblaníme a spolu s očištěnými a nakrájenými žampióny podusíme na másle. Vše osolíme a posypeme nasekanou petrželovou natí.
- 2Lastury (pokud nemáme lastury použijeme jednoporcové zapékací misky) vymastíme půlkou sardelového másla. Druhou půlku másla utřeme se sardelemi. Do takto vymazaných lastur navršíme směs a dáme zapéct do rozehřáté trouby na cca 15 min.
- 3Hotové lastury ozdobíme salátovými listy a přidáme dílek citrónu.
- 4Jako přílohu podáváme topinky z bílého chleba.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 25. 4. 2017
Mozeček zapečený na lasturách II
Zajímavý recept 😉